A mesterség elsajátítása

A kezdeti kutatás után, kezdetét vette egy átfogó felfedezés, ahol tanulmányozni próbálta a gyrosz éttermek elhelyezkedését Észak-Görögországban. Annak ellenére, hogy kezdetben zárt ajtókba ütközött, kitartott, és még olyan alapvető munkákat is elvégzett, mint a szemétgyűjtés, csak hogy betekintést nyerjen az üzletek belső működésébe. Végül sikerült lehetőséget kapnia a gyrosz elkészítésének személyes megfigyelésére. Kristijan készségeit a húsfeldolgozásban egy Veria-i gyárban fejlesztette, ahol saját gyrosz receptet alkotott és további technikákat tanult. Ezeknek hála végül az asszisztens hentesi pozícióra tett szert. Kristijant a kitartása és a fegyelme vezette a hosszú, munkával teli napok és kora reggeli kezdésen keresztül.

A saját gyrosz receptem létrehozása adta meg a motivációt számomra, hogy reggel öt órakor mosollyal az arcomon ugorjak ki az ágyból. Egy évvel ezelőtt nem lett volna az a pénz amiért 8 előtt keltem volna, de ennek hála, ennyire szenvedélyesen dolgoztam.

A húsfeldolgozóban fedezte fel a gyrosz receptek sokféleségét, ráébredve arra, hogy az egyediség mennyire fontos a versenyelőny megszerzésében. Ez az egy éves kísérlet felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult Kristijan számára, mivel olyan versenyképes tapasztalatokat tett szert, amelyekkel szavatolhatta vállalkozása kezdeti sikereit.