Az előre vezető út

A magasszintű gasztronómia világa, melynek csúcsát olyan fine dining éttermek, mint a Papilio, páratlan elkötelezettséget követel, folyamatos nyomás alatt működik, és nem hagy helyet gasztronómiai hibáknak. A Papilio egyedisége az intim környezetben rejlik, ahol a séfek legfeljebb nyolc vendéget szolgálnak ki, személyesen mutatva be minden ételt, és mélyebb kapcsolatba lépve a vendégekkel. Jan Knedla azt tervezi, hogy a Papilio gasztronómiai identitásának jövőjét az előtte álló kastélykertben termesztett alapanyagokkal fejleszti, kapcsolatokat épít helyi termelőkkel, és a cseh konyhát ünnepli helyben beszerzett, szezonális elemekkel. Jan innovatív recepteket készít, melyeket elismert gasztronómiai intézményekből származó kollégáitól inspirálódik. Kreativitása megmutatkozik, amikor az összetevőkkel kapcsolatos kihívásokkal szembesül, ügyesen helyettesíti a nem elérhető termékeket, például a tenger gyümölcseit egyedi cseh alternatívákkal. Az ízek a helyben szállított sertés-, bárány-, kecskehúsból, baromfiból, burgonyából, gabonából, hüvelyesekből, sőt néhány édesvízi halból és vadhúsból származnak.

Mégis, Jan számos kihívással küzd, amikor gasztronómiai vállalkozását új magasságokba kívánja vezetni. Ugyanakkor elismeri, hogy a gasztronómiai műveletek nagyon széttöredezettek, és sokat kell tenni az iparág fejlődésének elősegítése érdekében. Az iparág játékszabályainak megváltoztatása érdekében közös találkozókat szervez az iparági érdekeltek számára, és igyekszik népszerűsíteni a főzés művészetét az Instagramon.

Gyakran felteszi magának a kérdést, hogyan biztosíthatná tartósan az ételek és a szolgáltatás legmagasabb minőségét, valamint, hogy mit tehetne ezután annak érdekében, hogy különböző maradjon, és ezáltal versenytársai előtt járjon.