Az esettanulmány kérdései a következők:

  • Etikai kérdések: Élelmiszerbiztonság: A Munch.hu célja az élelmiszer-pazarlás csökkentése, ugyanakkor aggályok merülhetnek fel az értékesített élelmiszerek biztonságával és frissességével kapcsolatban. Hogyan tudja a Munch.hu biztosítani, hogy az értékesített élelmiszer még mindig biztonságosan fogyasztható legyen?
  • Beszállítói felelősség: A beszállítókra bízzák az élelmiszeradatok és a napi készletszintek frissítésének felelősségét. Fennállhat annak a veszélye, hogy a beszállítók nem pontosan frissítik ezeket az információkat, ami azt eredményezheti, hogy a vásárlók nem a leírásnak megfelelő vagy akár nem is elérhető élelmiszert vásárolnak.
  • Élelmiszerfeleslegek adományozása: A Munch.hu lehetővé teszi a felhasználók és a beszállítók számára, hogy a felesleges élelmiszereket rászorulóknak adományozzák. Az adományok elosztásával kapcsolatban azonban etikai kérdések merülhetnek fel. Hogyan tudja a Munch.hu biztosítani, hogy az adományok eljussanak azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk?
  • Üzleti modell: Milyen bevételi modellje van a Munch.hu-nak? Hogyan keres pénzt a cég úgy, hogy közben kedvezményeket is kínál a vásárlóknak?
  • Műveletirányítás: Milyen kihívásokkal szembesülhetnek most és a jövőben a működésben (termékek, beszállítók, szállítás stb.), és hogyan kell ezeket leküzdeniük?
  • Terjeszkedési stratégia: A Munch.hu eddigi útja és a Munch.hu alapítói által kitűzött két terjeszkedési cél alapján hogyan ajánlaná nekik a vállalkozásuk bővítését? Hogyan tudnak tovább növekedni és fejleszteni, miközben hűek maradnak küldetésükhöz, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez?
  • Kihívások: Milyen általános kihívásokkal szembesült a Munch.hu az útja során, és hogyan küzdötték le ezeket? Milyen kihívásokkal szembesülhet a jövőben, és hogyan tud felkészülni rájuk? Milyen feltételeket kell megteremteniük a tengerentúli terjeszkedéshez?