Diverzifikálás és növekedés

2022-ben, felismerve a flotta bővítésének és a szolgáltatások diverzifikálásának sürgősségét, a vállalkozók hivatalos üzleti tervet fogalmaztak meg. Az 50%-os külső finanszírozás biztosítása egy adományozói projektből fordulópontot jelentett, amely lehetővé tette számukra, hogy az országban úttörő „vízi jógával”, teljes körű szuppingfelszereléssel és egy hajóval bővítsék szolgáltatási portfóliójukat, ami versenyelőny megszerzését eredményezte. Az új szolgáltatások nemcsak a vízi biztonság tekintetében felelnek meg az ügyfelek elvárásainak, hanem a kényelem tekintetében is, mivel szállodai felszállást és különleges túrákat tudtak kínálni távoli és egyedi helyszíneken. Ivona és Vladimir rendíthetetlen elkötelezettsége ellenére egyre nagyobb kihívást jelentett a fenntartható növekedés elérése. A bevételi korlátokkal és az innováció szükségességével szembesülve gyors lépéseket tettek a versenyképesség megőrzése érdekében. További szolgáltatásokat vezettek be, beleértve a sup/kajakos csapatépítéseket, a Full Moon Sup élményeket és néhány más eseményt. Ezek az újdonságok lehetővé tették számukra, hogy az üzemeltetési szezont májustól októberig meghosszabbítsák.

„Arra törekszünk, hogy megfeleljünk az ügyfelek elvárásainak, és a versenytársainktól eltérő, egyedi élményt kínáljunk. Hajónk gyors reagálást tesz lehetővé. Vészhelyzet vagy időjárási riasztás esetén zökkenőmentesen vissza tudjuk hozni az ügyfeleket a partra”.

A SUP Club Ohrid egy olyan vállalkozássá fejlődött, amely a hazai és külföldi aktív és kalandvágyó turisták felé orientálódik, akik csúcsminőségű élményeket keresnek. A SUP Club Ohrid a szerény kezdetektől, két eveződeszkától 2018-ban, mindössze 5 év után 20+ egységre bővítette flottáját, beleértve 11 kajakot, 2 windsurf egységet, 1 jóga dokkolót, 1 felfújható motorcsónakot és különböző kiegészítőket.

A diverzifikációs és innovációs stratégiát követve a SUP Club Ohrid három új divíziót vezetett be, kajakokat, szörf egységeket és egy felfújható jóga/edzés dokkolót. Nyilvánvaló a törekvésük, hogy megerősítsék pozíciójukat az ohridi turisztikai attrakciók piacán, és a következő szezonra további vízi sporttevékenységek bevezetését tervezik. 2023-ban erős helyi támogatással és több mint 15 vízi sporttal foglalkozó partnerrel kezdeményezték az Ohrid Water Festival – Ohridi Vízifesztivál megrendezését.

A Club Ohrid önkéntesen szervez környezetbarát strandtakarításokat SUP-okkal és kajakokkal, ezzel is hangsúlyozva elkötelezettségüket a környezeti problémák, például a szemetelés és a vízszennyezés elleni figyelemfelkeltés iránt. Cselekvéseik összhangban vannak azzal a tágabb céllal, hogy a helyi politikát befolyásolják a pozitív változások érdekében.