Esettanulmány dilemma

Mit tehetne Dawid, hogy a tervezői szerepből az építési folyamat menedzserének szerepébe lépjen. Hogyan válhat egyéni vállalkozóból egy alkalmazottakat foglalkoztató cég vezetőjévé? Lehetséges-e a svéd piacon fejleszteni a vállalkozását? Hogyan látja Dawid lehetőségeit és veszélyeit a skandináv munkaerőpiacon?

A sikeres vállalkozók 4 elsődleges jellemzőjét szem előtt tartva (szenvedély a vállalkozásuk iránt, termék/ügyfélközpontúság, kitartás a kudarcok ellenére, végrehajtási intelligencia) – Dawid rendelkezik ezek közül bármelyikkel? 

Vajon az ötlete valódi lehetőséget jelent-e egyáltalán? Fontos megérteni, hogy különbség van a lehetőség és az ötlet között (Az ötlet egyszerűen egy kreatív gondolat vagy koncepció, míg a lehetőség egy lehetőség arra, hogy az ötletet életre keltsük és megvalósítsuk. Egy lehetőségnek megvan a lehetősége arra, hogy bevételt termeljen és értéket teremtsen az ügyfelek számára).

Felhívás a cselekvésre: Segítsen Dawidnek megtervezni vállalkozása új körülmények közötti újraindítását, és készítsen ajánlásokat.

Az esettanulmány szerzője: Kapnik Alekszandra