Gyakorló feladatok (kb. 20 perc):

Ossza csoportokba a tanulókat, és határozza meg, hogy az eset végén felsorolt mely kérdésekre kell összpontosítani. Csoportokban kell megbeszélniük a kérdéseket, és meg kell tervezniük, hogy röviden, szóban bemutatják nézeteiket/válaszaikat.

Minden kérdésnél írja fel a táblára (vagy használjon digitális eszközt) az egyes csoportok főbb gondolatait/kulcsszavait, hogy mindenki láthassa, mire jutott az egész osztály.

Kezdjen el minden kérdésre egy másik csoporttal válaszolni, nehogy egy csoport uralja a táblát a válaszaival.

Az eset kérdéseket tesz fel a végére;

  • Diákvállalkozói tapasztalat előnyei: Milyen előnyöket szereztek a vállalkozók a diákvállalkozói tapasztalatukból?
  • Bevételmodell a TROSC Media Kft. számára: Mi volt vállalkozásuk bevételmodellje, és milyen problémák társultak vele? Ezek a problémák megoldhatók-e most, és ha igen, hogyan?
  • Emberi erőforrás menedzsment: Milyen tényezők járultak hozzá az emberi erőforrások hiányához, és hogyan kezelték ezt a kihívást? Milyen potenciális jövőbeli kihívásokkal szembesülhetnek, és hogyan készülhetnek fel rájuk?
  • Vállalkozói szemlélet: Hogyan mutatták meg a TROSC alapítói a vállalkozói szemléletet fiatal koruktól kezdve? Mely elméletek vagy fogalmak befolyásolták döntéshozatali folyamataikat, véleményed szerint?
  • Junior Achievement Hatása: Hogyan alakította TROSC útját a Junior Achievement Magyarország részvétele? Vitassuk meg az élményalapú tanulás fontosságát a vállalkozói tevékenységben.
  • Egyediség: Azonosíthatók-e valamilyen egyedi képességek/jellemzők a TROSC Media Kft. alapítóinak?
  • Pénzügyi műveltség: Miért kulcsfontosságú a pénzügyi műveltség a fiatalok számára? Hogyan járulhatnak hozzá a Curion.hu-hoz hasonló platformok a pénzügyi tudatosság növeléséhez?

Ezeken a javasolt kérdéseken kívül felállíthatja saját kérdéseit az igényeinek megfelelően.