Szinopszis

Dawid Ławruszko még tanulmányai alatt alapított egy egyszemélyes céget, amely kezdetben épülettervezéssel foglalkozott. Idővel átfogó beruházási szolgáltatásokkal kezdett foglalkozni – az általános tervezéstől a telekfejlesztésen, látványtervezésen, belsőépítészeten át a házépítésig. A befektető egy házról szóló álmával érkezett, Dawid pedig az elejétől a végéig megvalósította azt. 

Dawid cége egész fennállása alatt nyereséges volt, és a cégben végzett munkájából szabadon el tudta tartani magát. Az építőiparnak azonban megvoltak a maga árnyoldalai. Ahhoz, hogy a kész terméket átadhassa a beruházónak, az ipar más területeiről érkező számos szakemberrel kellett együttműködnie. Dávid az ő szolgáltatásaikat a saját pénzéből finanszírozta. Előfordult, hogy a befektető elállt a projekttől, késve vagy egyáltalán nem fizetett. Egy egyedi projektet nehéz volt másnak eladni. Ezután Dávid elvesztette a befektetett pénzeszközöket. Azt is észrevette, hogy idővel az ügyfelek igényei egyre igényesebbek lettek. Kezdetben elég volt egy egyszerű terv és a helyiségek kivetítése. Később vizualizációt kellett készíteni, hogy a befektető azonnal tudja, hogyan fog kinézni minden. Ez pedig azt jelentette, hogy egyre több időt kellett a számítógépen dolgozni, ami Dawidnak nem okozott elégedettséget. Úgy érezte, új kihívásokra van szüksége. Emberekkel akart dolgozni, az építési folyamatot irányítani és egy csapatot vezetni. Úgy döntött, hogy bezárja az általa 8 évig vezetett vállalatot, és először Svédországban, majd Norvégiában kezdett PM munkát vállalni.

Ez a tanulmány azt a pillanatot mutatja be, amikor komolyan gondolkodik azon, hogy új körülmények között újjáalapítja saját vállalkozását.