Szinopszis

Basia, Piotr és Iga a középiskola óta ismerik egymást. Három éven keresztül egy céget vezettek, amely színes zoknikat tervezett és árult. Közös vállalkozásuk kezdetben a Céges Program (iskolai oktatási projekt) igényei miatt jött létre, majd később dinamikus és nyereséges vállalkozássá alakult, amelynek működtetése Basia és társai igazi szenvedélyévé vált. A cég elnyerte a “Lubuski Business Leader” díjat a Debüt kategóriában. 2019-ben a vállalat az Influencer’s Top plebszisben is kitüntetést kapott a Divat és stílus kategóriában.

Annak ellenére, hogy nagy örömmel és szenvedéllyel vezették a vállalatot, nem tudtak versenyezni a nagy lengyel vállalatokkal vagy a kínai és vietnami gyártókkal, akiknek az árui olcsók, egyediek és bármilyen mennyiségben kaphatók voltak. Basia és cége álma az volt, hogy kis mennyiségben, személyre szabott zoknikat készítsenek, például a vásárló által kiválasztott felirattal vagy a háziállata képével. Ez az elképzelés sajnos túl drága volt a megvalósításhoz. Ebben a szakaszban két lehetőséget kellett mérlegelni: az árut Kínában gyártani, vagy saját gépeket vásárolni, hogy függetlenítsük magunkat a külső, kis varrodáktól. Mindkét lehetőséghez finanszírozási forrást kellett találni.

Manapság a fiatal vállalkozók a világ minden tájára járnak tanulni. A tanulmányaik során szerzett ismeretek alapján elemzik, hogy mit csináltak eddig. Basia kommunikációt és technológiát tanul, Piotr pedig üzletet és menedzsmentet. Azon tűnődnek, hogyan fog kinézni a cégük 3-5 év múlva.