Szinopszis

2018-ban Ivona Veljanoska, egy fiatal diplomás, határtalan szenvedéllyel és lelkesedéssel indult útnak, hogy újradefiniálja Ohrid városának turizmusát, és elindította a SUP Club Ohrid nevű stand-up paddle board klubot.  2021 elején, amikor a klubot hivatalosan bejegyezték, a bátyja, Vladimir is csatlakozott hozzá, így olyan szakértelmet hozott magával, amely új szolgáltatások bevezetéséhez vezetett, mint például a gyermekek számára nyújtott kajakoktatás. A SUP Club Ohrid szinonimává fejlődött az Ohrid-parton, és mind a hazai, mind a túlnyomórészt külföldi aktív és kalandvágyó, csúcsminőségű élményeket kereső turistákat kiszolgálja. A SUP Club Ohrid a 2018-as, két eveződeszkával kezdődött szerény kezdetekről 2023-ra több mint 20 egységre bővítette flottáját, amely 11 kajakot, 2 szörföst, 1 jógadokkot, 1 felfújható motorcsónakot és különféle kiegészítőket tartalmaz. A diverzifikációs és innovációs stratégiát követve a SUP Club Ohrid három új divíziót vezetett be, kajakokat, szörf egységeket és egy felfújható jóga/edzés dokkolót.

A turisztikai ágazat fejlődésével azonban, amely mélyreható átalakuláson ment keresztül, a szolgáltatók között verseny alakult ki, ami új szolgáltatási normák kialakítását tette szükségessé. Most Ivona a SUP Club Ohrid szolgáltatásait a hagyományos nyári szezonon túlra is ki kívánja terjeszteni, a novembertől áprilisig tartó időszakot célozva meg. Megküzd az üzleti növekedés kihívásaival, és stratégiai utakat keres a változó iparági környezetben való eligazodáshoz.

Milyen lépéseket kellene tennie Ivona és Vladimirnek, amelyek lehetővé tehetik számukra, hogy versenyképesek maradjanak, és a jövőben is sikeres cégként működjenek?