Tanítási stratégia/folyamat, beleértve a konkrét időzítést is

Az esettanulmány a vállalkozóvá válás miértjével kapcsolatos témákra összpontosít. A sikeres vállalkozó négy fő jellemzőjének fontossága. Az esetet felhasználva az órát 2 témakörre lehetne osztani, az alábbiak szerint:

I. rész: 

1.lépés: Kérje meg a tanulót, hogy olvassa el az esetet az óra előtt, és bízza meg őket az eset végén található vitakérdéssel, ha azt tervezi, hogy 45 perces órán alkalmazza azt.  

2. lépés: Indítson beszélgetést a három fő okra összpontosítva annak megállapítására, hogy az emberek miért döntenek úgy, hogy vállalkozóvá válnak: Saját főnöknek lenni; Saját ötleteik megvalósítása; Pénzügyi jutalom elérése.

3. lépés: Kérjük meg a tanulókat, hogy próbálják meg azonosítani és minősíteni a három okot elsődleges és másodlagos okként.  

A megbeszélést az első kettőhöz képest jellemzően másodlagosnak tekintett pénzügyi jutalmazási ok magyarázatával zárjuk. Az átlagos vállalkozó nem keres több pénzt, mint valaki, aki hasonló felelősséggel rendelkezik egy hagyományos munkahelyen. A vállalkozói lét pénzügyi csábítása a felfelé ívelő potenciálban rejlik.

II. rész:

4. lépés: A sikeres vállalkozók négy fő jellemzőjének azonosítása és fontossága: kitartás a kudarcok ellenére, végrehajtási intelligencia, ügyfél/termékközpontúság és az üzlet iránti szenvedély.

A megbeszélés a következő feladattal zárul: Írja le, mi a siker, és sikeres embernek tartja-e magát?

Gondoljon életében egy olyan alkalomra, amikor kitartást tanúsított, és a kitartás pozitív eredményeket hozott. Mesélje el röviden a történetet és azt, hogy mit tanult az élményből s többiekkel megosztva.

5. lépés: -dolgozzunk csoportokban (osszuk a tanulókat 3-4 csoportra). 

Kérjük meg a tanulókat, hogy azonosítsák az AIMINE társalapítóinak vállalkozói jellemzőit. 

Záró tevékenység: 

Milyen pozitív és negatív tanulságokat vonhatnak le a vállalkozók az AIMINE társalapítóinak történetéből? 

Ha önök új vállalkozást indítanának, mit gondolnak, hasznukra válna-e, ha részt vennének egy olyan vállalkozói programban, mint például a Junior Achievement program az önök országában? Ha igen, mit gondol, mi lenne az elsődleges előnye?

Fejlesztette: Nadezdha Pop Kostova