Tanítási stratégia/folyamat, beleértve a konkrét időzítést is

Ha a diákok megkapják a vásznat, 45 perc alatt befejezhetik az esettanulmányt. Enélkül 90 percre vagy két tanórára lehet szükségük az eset alapos elemzéséhez.

1. lépés: Bevezetés (10 perc): Röviden vázolja fel az eset hátterét, és ismertesse az üzleti vászon fő fogalmait.

2. lépés: Interaktív megbeszélés (20 perc): Kezdeményezzen beszélgetést a tanulókkal a megadott kérdések segítségével, hogy elmélyedjenek az eset különböző elemeiben. Ossza a tanulókat csoportokra, és osszon ki két feladatot: az egyik csoportnak meg kell építenie egy üzleti modellvásznat az SV számára, a másiknak pedig finomítania kell a már megadott vásznat.

3. lépés: Csoportos prezentációk (15 perc, csoportonként legfeljebb 3 perc): Minden csoport bemutatja a vásznát, elősegítve a csoportos tanulási környezetet.

4. lépés: Elemzés (20 perc): Bátorítsa a tanulókat, hogy kritikusan vizsgálják meg a mellékelt pitch decket. Bátorítsa őket, hogy értékeljék annak realitását és terjedelmét, és javasoljanak javításokat. Kérje meg őket, hogy tegyenek javaslatot arra, hogyan lehetne meggyőzőbbé tenni a potenciális befektetők és a startupok számára. Fontolják meg, hogy a startupok és a befektetők számára külön pitch deckeket kellene-e készíteni.

5. lépés: Következtetés és tanulságok (10 perc): Foglalja össze az esettanulmány főbb felismeréseit, tanulságait és témáit.