Tanítási stratégia/folyamat, beleértve a konkrét időzítést is

Oktatási tipp: tartsa szem előtt, hogy Ön nem résztvevője, hanem moderátora a vitának. Őrizze meg pártatlanságát, hogy a résztvevők saját következtetéseket vonhassanak le. Ugyanakkor erős eszközei vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy irányítsa a vitát: kérdéseket tegyen fel, motiválja az átmeneteket a vita irányaiban, tükrözze a vita menetét, biztosítsa mindenki részvételét.

 45 perces időtartam

1. lépés Bevezetés (10 perc): 

Kérjük meg a tanulókat, hogy olvassák el az esetet az osztály előtt, és osszuk ki nekik az eset végén található vitakérdést. Ismertesse az eset hátterét, és mutassa be a sikeres vállalkozók jellemzőit, a piacra lépési stratégiát, az üzleti lehetőség és az üzleti ötlet közötti különbséget.  

2. lépés Interaktív megbeszélés (15 perc): 

Vonja be a tanulókat egy vitába a megadott vitakérdések segítségével az eset különböző aspektusainak feltárása érdekében.   

3. lépés Csoportos ötletelés (15 perc): 

Ösztönözze a tanulókat, hogy ötleteléssel dolgozzanak ki ajánlásokat Dawid számára.  

4. lépés Konklúzió és tanulságok (5 perc): 

Foglalja össze a 3-5 legmeglátóbb következtetést. Foglalja össze a tanulságokat a tanulók számára.  

90 perces időtartam

1.lépés Bevezetés (10 perc): 

Kérje meg a tanulókat, hogy olvassák el az esetet az osztály előtt, és bízza rájuk az eset végén található vitakérdést. Ismertesse az eset hátterét, és mutassa be a sikeres vállalkozók jellemzői, a piacra lépési stratégia, az üzleti lehetőség és az üzleti ötlet közötti különbség kulcsfontosságú témáit.  

2.lépés Interaktív megbeszélés (20 perc): 

Vonja be a tanulókat egy vitába a megadott vitakérdések segítségével az eset különböző aspektusainak feltárása érdekében.

3. lépés Csoportmunka és prezentációk (30 perc + 3 perc prezentáció csoportonként) 

Osszuk a tanulókat 3-4 csoportra. Minden csoport mutassa be a Dawidra vonatkozó ajánlásait indoklással együtt.