Tanítási stratégia/folyamat, beleértve a konkrét időzítést is

Az esettanulmány az iparág és a versenytársak elemzése fejezetre összpontosít.  Minden induló vállalkozás sikerének esélyeit döntően befolyásolja, hogy milyen iparágba lép be, és hogyan pozícionálja magát az iparági versenytársaihoz képest. Az esetet felhasználva az órát 3 témakörre lehetne osztani, az alábbiak szerint:

1. lépés: Kérje meg a diákokat, hogy olvassák el az esetet az óra előtt, és bízza rájuk az eset végén található vitakérdést, ha 45 perces órán tervezi alkalmazni/ Vagy hagyjon 15 percet a diákoknak az eset elolvasására az órán, ha 90 perces időkeret áll rendelkezésre.

2. lépés: Kezdjen beszélgetést az iparág dinamikájának azonosításáról a Porter-féle öt erőre összpontosítva, amelyek meghatározzák az iparág jövedelmezőségét. A megbeszélést annak a négy, az iparággal kapcsolatos kérdésnek a kifejtésével zárjuk, amelyet egy új cégnek fel kell tennie, mielőtt továbblépne.

  • Milyen típusú belépési korlátot állított a klub a többi lehetséges iparági belépő elé? – Szolgáltatási differenciálás néhány ajánlatukkal, mint például a vízi jóga, telihold-élmény; 
  • Létezik-e olyan kiváló üzleti modell, amelyet az iparági inkumbensek nehezen tudnának lemásolni?
  • Melyek azok a nem hagyományos belépési korlátok, amelyeket különösen alkalmasak a vállalkozói vállalkozásoknak tanulmányozni, amikor kiválasztják azt az iparágat, amelyben versenyezni kívánnak?
  • Az SCO az „elsőként belépő előnyét”, a vezetői csapat szenvedélyességét és az egyedi üzleti modellt jelölte meg belépési akadályként.

3. lépés: Beszélje meg az iparág típusát és az aktív turisztikai iparág sajátosságait az eset leírásában, szemben az általános turisztikai iparággal. – A turizmus érett iparágnak minősül, így a SCO innovált abban, ahogyan a „régi szolgáltatásokat” nyújtják az ügyfeleknek, és széttöredezett – fel kell ismerniük, hogy a klub integrálódhat/összeolvadhat egy másik klubbal/szolgáltatással, hogy erősebbé váljon, és idővel leküzdje a felszerelés- és munkaerőhiány problémáját.

4. lépés: Beszélgetés a verseny fontosságáról és a versenytársak három csoportjáról, amelyekkel egy újonnan induló vállalkozás általában szembesül.- Határozza meg, hogy kik az SCO közvetlen, közvetett és jövőbeli versenytársai. Játsszák le a vállalkozókról készült videót ebben a szakaszban.

5. lépés: Harmadik rész- a versenytárselemzés leírása és fontossága, valamint a versenyelemzési rács kitöltése. Kérje meg a tanulót, hogy azonosítsa és tárja fel az SCO versenytársait, mind az esetről szóló információkból, mind a netről.

      Sup Club OhridVállalat 2Vállalat 3
Szolgáltatások   
Biztonság a vízben   
Honlap   
Közösségi média jelenlét   
Elhelyezkedés/elérhetőség   
Ügyfél impresszum   
Ügyfelek utógondozása   
  • Értékelje az egyes versenyzők állapotát párosnak, előnyösnek vagy hátrányosnak.