Létfontosságú az életcél

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”
– Seneca, filozófus

Ennek értelmében, ha minden esemény és apró történés bosszant minket, illetve mindig minden rosszul sül el, lehet, hogy nem a világ a hibás érte. Sőt biztos, hogy nem, hiszen ebben az esetben a saját készülékünkben van a hiba, csak fel kell tudnunk ismerni!

Amennyiben nincs lehetőségünk létrehozni semmit, ennek következtében a céltalanul élt életünk sokszor a kellő energiával párosulva rombolni fog. Tehát céltalanságunkban az energiát, ha másra nincs lehetőségünk, sajnos saját magunk ellen fogjuk fordítani.

Összegzésül: ha szükségét érezzük ezután, akár lépjünk vissza egy diát és állítsuk fel újra az életcél gyakorlatban felsoroltakat, de már csak optimista szemléletben! 

Hasznos megjegyzés az olvasottakhoz: 

Abban az esetben érezhetjük magunkat sikeresnek, ha sikerül véghez vinni céljainkat, amelyek lehetnek távoliak vagy akár első hallásra hihetetlenek is. Azonban, ha nincsenek céljaink, elmarad a küzdelem és az általa elért siker érzése. Fontos, hogy megkóstoljuk a győzelem „ízét”, amelynek érdekében először kisebb, reálisabb célokat és időhatárokat kellene felállítanunk saját magunk számára a biztonság kedvéért, melyeket később nehezíthetünk is! A csalódottság érzését pedig kerüljük és maradjunk mindig pozitívak!