Szükségünk van-e könyvelőre?

Az előzőeket végig olvasva, többször is feltehettük magunkban a kérdést, hogy kell-e könyvelő segítségét kérnünk, szolgáltatását igénybe vennünk, ha vállalkozóként éljük tovább életünket vagy a fentebbi információkat magunknak kell elsajátítanunk és alkalmaznunk a vállalkozásunk működése során? 

Mindezt átgondolva úgy érezhetjük, hogy az adózási feladatok, számlák és nyilvántartások készítése, határidők betartása vagy akár a bevallások elkészítése nem olyan feladat amit kellő információszerzéssel és belefektetett energiával mi magunk ne tudnánk elvégezni. Ez valóban így is van, sőt a szabálykövető és zökkenőmentes működéshez elengedhetetlen, hogy vállalkozóként tisztában legyünk az alapvető jogszabályi előírásokkal és kötelezettségeinkkel.

A szakképzett könyvelő által nyújtott igazi segítség azonban nem ebben rejlik, nem csupán a  jogszabályi környezet kiváló ismerete az ő erénye, hanem az összefüggések meglátása, az együtt gondolkodás az, amit egy megbízható könyvviteli szolgáltató nyújthat a vállalkozóknak.