Arconic Akadémia​

Európa egyik vezető alumínium hengerművét üzemelteti a székesfehérvári Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., amely ebben az évben ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. a Junior Achievement Magyarországgal együttműködve közös pályaorientációs játékot hirdet a 7-12. osztályos diákok számára.

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. kiemelt figyelemmel kíséri a fiatal generáció tudatos pályaválasztását. Ennek érdekében jött létre az Arconic Akadémia videósorozat, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az alumínium történével, felhasználásával és gyártásával is, a gyárban folyó különböző munkafolyamatokról, mint például az alumínium hőkezeléséről, hengereléséről, arról, hogy hogyan teszik újra használható alapanyaggá az alumínium hulladékot vagy, hogy milyen problémák léphetnek fel az alumínium öntése során és ezeket hogyan lehet orvosolni.

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és a Junior Achievement Magyarország szoros együttműködésének köszönhetően, roadshowk és pályaorientációs napok során interaktív foglalkozásokkal és kreatív feladatokon keresztül könnyíti meg a pályaválasztás előtt lévő fiatalok döntését.

Duális képzés szakbemutatók:

Arconic Akadémia videó tananyagok: